Caribbean Rum Cake

Caribbean Rum Cake

Caribbean Rum Cake eller Torguta Rum Cake, som den også hedder, er en meget blød og lækker kage. Kagen har samme betydning for Tortuga som Drømmekage har for Brovst og opfattes som en nationalkage i store dele af Caribien.

Kagen indeholder ca. 8 genstande spiritus og selv om det meste alkohol nok fordamper i processen, så bør dine gæster lige advares på forhånd.

Ingredienser til kagen

Forvarm ovne til ca. 160 grader. Smør en randform med lidt smør og drys pekan- eller mandelmel på siden af formen. Dette giver en fantastisk flot og sprød overflade på kagen.

Alle kagens ingredienser røres sammen og hændes i den smurte/dryssede randform. Kagen bages i ca. 30 minutter til den er gylden og begynder at give slip ved kanterne. Test gerne med en kødnål eller lignende.

Når kagen er færdigbagt stilles den til afkøling. DEN MÅ IKKE VENDES UD NU!!!

Ingredienser til sirup

Bring ingredienserne til siruppen i kog i 1-2 minutter i en lille gryde/kasserolle.

Hæld den let afkølede sirup over kagen imens den er i randformen og lad den stå i formen til dagen efter. Dette giver kagen tid til, at suge al siruppen ind i kagen.

Dagen efter vendes kagen ud på et fad og er klar til servering.